Bewust kiezen is de sleutel

dinsdag 17 november 2009
timer 2 min
We zijn steeds meer onderweg: onze mobiliteitsbehoefte groeit. Nederland loopt vast, onveilige situaties, verkeersslachtoffers, parkeeroverlast… De uitdaging om de mobiliteitsbehoefte letterlijk en figuurlijk in veilige banen te leiden is groot. Slimme oplossingen zijn noodzakelijk.
\"\"

Wij zetten de mens centraal om de mobiliteit in beweging te brengen. Mobiliteitsmanagement gaat over het slim organiseren van maatregelen die vooral solistisch autogebruik in de spits voorkomen. De keuze van de mobilist is essentieel. Waarom kies je voor je vervoerswijze? Waarom verplaats je je op dit tijdstip? Kies je eigenlijk bewust of vertoon je gewoontegedrag? Wat is er nodig om dat te doorbreken? Bewust kiezen is de sleutel!

Met het op een slimme wijze inzetten en combineren van informatie voor reizigers, financiële prikkels, infrastructurele en ruimtelijke (on)mogelijkheden verleiden wij mobilisten om die keuze bewust te maken. Oranjewoud verbindt verschillende disciplines zoals infrastructuur, ruimtelijke ordening, milieu, economie en psychologie in beleidsplannen op het gebied van mobiliteit.

We vertalen dit beleid naar gedragen maatregelen en maken prognoses over effectiviteit en oplossend vermogen. Gedragsverandering is belangrijk. Reis- en route-informatie op je herkomst- en bestemmingsplaats maar ook onderweg, het gepast belonen van gewenst gedrag draagt bij aan duurzame mobiliteit. Met onze kennis(sen) van mobiliteit draagt Oranjewoud bij aan het scheppen van de juiste condities om bewust te kunnen kiezen.

Ons uitgangspunt? werken in een wereld vol mogelijkheden!

Sturen op gedragspatronen


Bewust of gewoonte gedrag, groepsgedrag en gedragspatronen. Hoe ga je ermee om en hoe bereik je het gewenste effect? De wetenschap staat niet stil. Oranjewoud heeft daarom haar 'Grip op Gedrag' methodiek doorontwikkeld aan de hand van de nieuwste gedragswetenschappelijke inzichten.
We praten u graag bij!

Oranjewoud
http://www.oranjewoud.nl
Standnummer: 2101

mobiliteitsplatform artikel