Bicycle Architecture Biënnale stelt de fiets centraal

dinsdag 18 juni 2019
timer 2 min
De Bicycle Architecture Biënnale stelt de fiets in de stad van de toekomst centraal. De Biënnale ging op 17 juni in première en zal een rondreis maken door binnen- en buitenland.
15 ontwerpen uit 9 verschillende landen, waaronder 4 projecten uit Delft, Den Haag, Purmerend en Utrecht, zijn geselecteerd om deel uit te maken van de Bicycle Architecture Biënnale (BAB). De BAB is een tentoonstelling van vernieuwende architectonische ontwerpen die fietsgebruik wereldwijd faciliteert en stimuleert.
 
Het doel van de tentoonstelling is om aan te tonen hoe fietsarchitectuur verder kan gaan dan alleen functie. Zo kan een goede fietsinfrastructuur- en architectuur bijdragen aan een gezondere levensstijl en een beter klimaat. De organisatie wil bezoekers uitdagen om mee te denken over hoe we samen in de stad van de toekomst willen bewegen en leven.
 
De BAB is geïnitieerd door BYCS, een Amsterdamse social enterprise die wereldwijd werkt aan het leefbaarder maken van steden door middel van de fiets. Het centraal stellen van de fiets in het ontwerp van een stad kan volgens BYCS grote voordelen hebben op de sociale cohesie, economische stabiliteit, duurzaamheid en gezondheid van iedere stad. De tentoonstelling is mede samengesteld door NEXT architects. De drie overkoepelende thema’s Routes, Connections en Destinations laten binnen de tentoonstelling de verschillende manieren zien waarop de fiets mensen en plekken positief kan veranderen. 
 
Lees hier meer over de Bicycle Architecture Biënnale. 
 
Op donderdag 20 juni kunt u aanwezig zijn bij het Nationaal Fietscongres in Houten. Meer weten? Klik hier