Binnenstad Amersfoort afgesloten met TMC camerahandhaving

maandag 31 oktober 2016
timer 2 min
De binnenstad van gemeente Amersfoort wordt sinds kort autoluw gehouden door kentekencamera's. De boa's van gemeente Amersfoort kunnen nu 24/7 de toegang tot het centrum controleren. Na gemeente Delft is Amersfoort de tweede gemeente die de volledige binnenstad voorziet van camerahandhaving van TMC.

Walter Prot, senior adviseur Verkeer en Vervoer van gemeente Amersfoort, heeft onlangs de eerste zeven kentekencamera’s van het TMC camerahandhavingssysteem in gebruik genomen. Daarmee beschermt de gemeente de kwetsbare delen van de historische binnenstad, delen die alleen toegankelijk zijn voor bewoners die een ontheffing hebben en voor hulpdiensten. Ook leveranciers kunnen de gebieden in, maar enkel gedurende vastgestelde bloktijden.


Betaalbare handhaving

De camera’s leggen het kenteken vast van iedereen die zonder ontheffing het gebied binnenrijdt en de overtreder krijgt een bekeuring thuisgestuurd. Op deze manier bieden de camera’s de gemeente de mogelijkheid het inrijverbod effectief en efficiënt te handhaven.

 

De camera’s vervangen de bollards die de afgelopen jaren voor stadsafsluiting zorgden. Camera's zijn minder storingsgevoelig, vragen minder onderhoud en zijn dan ook veel voordeliger in gebruik. Als het komende jaar alles naar wens verloopt, zal het aantal cameralocaties in Amersfoort verder worden uitgebreid.

 

Meer informatie op Verkeer, Mobiliteit & Parkeren

Taxameter Centrale
www.taxameter.nl
Stand 2.036