BlueTracking

vrijdag 5 februari 2010
timer 3 min
Trinité is genomineerd in de categorie 'ITS Verkeersmanagement' voor Blue Tracking. Gebaseerd op de vooronderstelling dat de meeste mobiele telefoons beschikken over Bluetooth-technologie, kunnen de signalen die door dit apparaat worden uitgezonden, worden toegepast om data te verzamelen die gebruikt kunnen worden voor accurate en real-time verkeersinformatie.
BlueTracking

Productpresentatie Trinité


Het aantal kilometers file neemt elk jaar toe. Op de Ring Amsterdam staan tijdens de ochtend- en avondspits regelmatig files. Provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat Noord-Holland en stadsregio Amsterdam hebben de handen ineen geslagen om tot een optimale doorstroming te komen: Project Fileproof. Het unieke aan dit project is dat RWS en de gemeente informatie met elkaar uitwisselen om dit te realiseren. De doorstroming moet zowel op de snelweg als in de binnenstad, maar ook vanuit de binnenstad richting A10 soepel verlopen.

Datapool


Het verzamelen van informatie over de reistijden vanuit de stad is niet eenvoudig. Er liggen geen meetlussen zoals op de A10. Kentekenregistratie wordt gebruikt om een gemiddelde reistijd te berekenen. RWS en gemeente Amsterdam maken gebruik van systemen van verschillende leveranciers. Voor Trinité Automation is dit geen enkel probleem. Trinité verzamelt informatie van beide partijen in een datapool. Op basis van deze gegevens wordt ervoor gezorgd dat verkeer in de juiste mate wordt gedoseerd met behulp van verschillende scenario's.


Integraliteit


Naast het combineren en inwinnen van data heeft Trinité ook uitgebreide ervaring met het bedienen en schakelen van VRI's, DRIP's, camera's en dergelijke, ongeacht het merk van deze installaties. Integraliteit is hierbij het sleutelwoord. Uiteraard kan de reiziger met behulp van de datapool over de juiste informatie beschikken middels de DRIP's langs de A10. Integraal netwerkmanagement is direct beschikbaar voor ieder netwerk, groot of klein!


Innovatie


Op dit moment zijn er verschillende mogelijkheden om reistijdinformatie te verkrijgen. Lussen in de weg zijn relatief goedkoop, maar meten uitsluitend intensiteit. Kentekenherkenning is erg geschikt, maar kostbaar. Ook wordt gebruik gemaakt van GSM-signalen. Deze zijn specifiek genoeg, maar de inwinning van data is gesnipperd en daarom is het moeilijk om een algemeen beeld te creëren.

Tijd voor iets nieuws. Bijna iedereen is in het bezit van een mobiele telefoon met Bluetooth-mogelijkheden. De signalen van deze apparaten zijn de basis voor BlueTracking. Elk Bluetooth-apparaat heeft een wereldwijd uniek adres. Dit adres is detecteerbaar. Trinité detecteert 20-30% van de weggebruikers zodat u gegarandeerd nauwkeurige reisinformatie ontvangt. De voordelen:
●    Niet alleen informatie over auto's, ook data over andere weggebruikers ligt voor het grijpen.
●    Dit product is zeer goedkoop.
●    De informatie die u ontvangt is niet versnipperd.
●    De montage is eenvoudig, fysieke ingrepen zijn niet nodig. Kortom, implementatie is simpel.
●    Bluetooth is anoniem.
●    De onderhoudskosten zijn minimaal.
●    De verkregen informatie is gemakkelijk te koppelen aan lusdata van VRI's, zodat intensiteit en reistijd gemergd kunnen worden.


Intertraffic


U kunt uw gehele gebied optimaal beheersen tegen een prijs waarmee u voorheen slechts een fractie kon besturen! Trinité is trots op deze innovatie. Onze mening wordt gedeeld, we zijn genomineerd voor de Intertraffic Innovation Award! Wij staan voor veilige en betrouwbare mobiliteit. Netwerkmanagement is voor ons een vanzelfsprekendheid. Wij leveren een systeem dat alle apparatuur langs de weg kan koppelen en aansturen. Met de toenemende drukte op de weg kunnen we niet meer om integrale aansturing heen!

Wilt u meer speerpunten van Trinité ontdekken? Kom naar onze stand op de Intertraffic. Van 23 tot en met 26 maart presenteren wij onzelf op stand 10.322.  
Meer informatie op de website van Trinité.