BRAMM organiseert gratis kennismakingsproject E-bike

maandag 1 maart 2010
timer 2 min
Elf organisaties in de regio Eindhoven kunnen hun medewerkers gratis laten kennismaken met de E-bike, een fiets met elektrische trapondersteuning. Het project 'Probeer een E-bike' is een initiatief van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en BRAbant MobiliteitsManagement.      
BRAMM organiseert gratis kennismakingsproject E-bike

Project 'Probeer een E-bike'


Het project 'Probeer een E-bike' biedt elf organisaties in de regio Eindhoven de kans om hun medewerkers gratis te laten kennismaken met de E-bike. Het is een initiatief van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en BRAbant MobiliteitsManagement. Zo'n 660 mensen kunnen dankzij het project bedenken of de elektrische fiets een goed alternatief is voor de auto in het woon-werkverkeer. 'Probeer een E-bike' loopt van maart tot en met september 2010.

Proefperiode


De elf ondernemingen in de regio Eindhoven, krijgen vier weken lang vijftien E-bikes. Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. Medewerkers mogen gedurende een week een E-bike mee naar huis nemen en uitproberen voor hun woon-werkverkeer. Per bedrijf kunnen dus zestig medewerkers meedoen in deze proefperiode. De E-bikes zijn bedoeld voor medewerkers die 5 tot 20 kilometer van het werk wonen en nu (overwegend) met de auto reizen. Na de proefperiode vullen de medewerkers een evaluatieformulier in, zodat de werkgevers en de BRAMM weten of de E-bike een aantrekkelijk alternatief voor de auto zou zijn.


Doelstellingen


Volgens de BRAMM en E-bike biedt het concept een oplossing voor parkeerproblemen, kosten voor woon-werkverkeer, CO2-uitstoot stimuleren en de gezondheid van medewerkers. 'Tot nu toe was fietsen naar het werk alleen een optie voor mensen die relatief dichtbij hun werk wonen, maar dat is met de komst van de E-bike veranderd. Door de elektrische trapondersteuning kan de fietser moeiteloos een afstand van 20 kilometer afleggen.'