Breda introduceert Druktemeter

maandag 11 mei 2020
timer 5 min

Breda heeft de Druktemeter geïntroduceerd om de drukte in de binnenstad te reguleren. De dienst moet voorkomen dat veel mensen tegelijkertijd de binnenstad bezoeken. Door een bericht naar een speciaal nummer te sturen krijgen potentiële bezoekers direct inzicht in de drukte. Zo kunnen mensen zelf een goede afweging maken of een gepland bezoek wel een goed idee is, of dat dit bezoek beter even uitgesteld kan worden.

Bij toenemende drukte krijgen gebruikers van de Druktemeter het advies om de binnenstad te vermijden en, als een bezoek echt noodzakelijk is, om vooral alleen te komen. Als het rustig is krijgen mensen het bericht dat het rustig is in de stad. De app kent drie 'seinen': groen, oranje en rood. De gegevens die de app raadpleegt voor het advies komen van toezichthouders, camerabeelden en parkeergarages. 

De Druktemeter is populair: op 9 mei, de zaterdag voor Moederdag, is de dienst 472 keer gebruikt. De meter richt zich op het binnenstedelijk gebied van Breda. Om de dienst te gebruiken sturen mensen een Whatsapp-bericht met de vraag "Hoe druk is het in de Bredase binnenstad' naar 0611778060. 

Foto: Shutterstock