Brimos zet zich in voor overstekende eekhoorns

maandag 21 oktober 2013
timer 2 min
Eekhoorns in Haaksbergen kunnen veilig oversteken. Daar hangen nu wel hele bijzondere verkeersborden: “Pas op voor overstekende eekhoorns!” 

Brimos zet zich in voor overstekende eekhoorns

In actie


Een buurtbewoner kwam in actie nadat hij voor de zoveelste keer een dode eekhoorn op zijn oprit aantrof. Samen met zijn kinderen knutselde hij verkeersborden in elkaar om de automobilisten in de straat te waarschuwen voor de overstekende eekhoorns. 

Betrokken


Na het lezen van het bericht in de Telegraaf besloot verkeersbordenfabrikant Brimos uit Hattem in actie te komen door twee echte verkeersborden te maken en deze aan te bieden aan het gezin. “Hier moesten wij als fabrikant van onder andere verkeersborden wat mee doen”. Brimos is gevestigd in een bosrijke omgeving op de Veluwe en voelt zicht erg betrokken bij de natuur. “Daarom hebben wij besloten om de verkeersborden te maken,” aldus Ellen Hessels. Het nieuwe waarschuwingsbord valt veel beter op  voor de automobilisten.

Toestemming


Gemeente Haaksbergen heeft toestemming gegeven om de borden te plaatsen. Vanzelfsprekend mag niet iedereen zomaar een verkeersbord ophangen maar voor deze diervriendelijke actie maakte gemeente Haaksbergen graag een uitzondering. De eerste reacties van de buurtbewoners zijn zeer positief. Hopelijk voelen de eekhoorns zich nu een stuk veiliger.