Cameravolgsysteem truckparkings succesvol

maandag 23 augustus 2010
timer 2 min
Verladersorganisatie EVO, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Les Routiers zijn zeer te spreken over de positieve resultaten van de pilot 'secure lane' A67. Hierbij zijn cameravolgsystemen op truckparkeerplaatsen aangesloten op het politienetwerk, om de veiligheid te garanderen. 
Cameravolgsysteem truckparkings succesvol

 

Pleiten voor doorgang


Het project is volgens de organisaties niet alleen voor het zuiden en deze transport as van groot economisch belang, maar voor heel Nederland. Zij pleiten er dan ook voor dat het project zeker nog enkele jaren doorgang vindt.

Veilige economische driehoek


De jaarlijkse economische schade als gevolg van transportcriminaliteit en ladingdiefstal is 350 miljoen. Dit zal volgens de organisaties aanzienlijk worden teruggedrongen als de wegen naar het Rotterdamse en het Antwerpse havengebied in de toekomst worden aangesloten op deze 'secure lane'. Op die manier wordt een veilige economische driehoek gevormd waarbinnen de goederenstromen zich veilig kunnen bewegen. Dit zal een positief effect hebben op het vestigingsklimaat in Nederland en voor Nederland als distributieland.

Financiële middelen


Gezien het grote succes en het economische belang van het project ziet het verladend en vervoerend bedrijfsleven graag dat het ministerie voldoende financiële middelen beschikbaar stelt om de voortzetting van het project 'secure lane' A67 te kunnen garanderen.

Bron: Transport en Logistiek Nederland
 

Terug naar overzicht nieuws >>>