Convenant Mobiliteitsmanagement Zwolle - Kampen Netwerkstad

woensdag 3 februari 2010
timer 1 min
Convenant bereikbaarheid Zwolle-Kampen De bereikbaarheid in Zwolle - Kampen Netwerkstad staat onder druk. Daarom hebben op initiatief van de provincie Overijssel een groot aantal bedrijven uit de Netwerkstad samen met de gemeenten Zwolle en Kampen een Convenant Mobiliteitsmanagement ondertekend.
Convenant Mobiliteitsmanagement Zwolle - Kampen Netwerkstad

Het doel hiervan is om Zwolle - Kampen Netwerkstad bereikbaar, leefbaar en schoon te houden. Het stimuleren van telewerken, flexibele werktijden of het verbeteren van de bereikbaarheid van bedrijventerreinen behoort tot de mogelijkheden.

Het convenant


Het convenant Mobiliteitsmanagement Zwolle en Kampen Netwerkstad werd ondertekend door de Job Klaasen, gedeputeerde provincie Overijssel, door Janco Cnossen, wethouder gemeente Zwolle en door Pieter Treep, wethouder gemeente Kampen. Ook hebben vertegenwoordigers van ruim 25 Zwolse en Kampense bedrijven, ondernemersverenigingen, VNO-NCW Midden, MKB Midden en de Kamer van Koophandel Oost Nederland hun handtekening onder het convenant gezet.

Slim reizen


Onder de naam 'Netwerkstad Bereikbaar' worden tal van activiteiten ontwikkeld om slim reizen te stimuleren. Hierbij wordt uitgegaan van de behoefte en wensen bij werkgevers en werknemers. Een al reeds bestaand initiatief waarmee nieuwe werknemers in Zwolle en Kampen twee maanden gratis met het openbaar vervoer naar het werk kunnen reizen is nu ondergebracht bij Convenant Mobiliteitsmanagement.