CROW publicatie in reeks Luchtkwaliteit en verkeer

donderdag 4 februari 2010
timer 2 min
'51 vragen en antwoorden over verkeer en luchtkwaliteit' Welke schadelijke stoffen stoot het verkeer uit? Wat bepaalt hoe vervuilend een voertuig is? En wat zijn de effecten van maatregelen? Dit en meer staat in de nieuwe publicatie van het kennisprogramma Solve '51 Vragen en antwoorden over verkeer en luchtkwaliteit'.
CROW publicatie in reeks Luchtkwaliteit en verkeer

 

Handig hulpmiddel


Met deze nieuwe publicatie heeft de professional op het gebied van verkeer of milieu bij gemeenten en provincies een toegankelijk en compact overzicht van de meest voorkomende vragen met bijbehorende antwoorden op het gebied van verkeer en luchtkwaliteit. Nieuwe medewerkers zijn hiermee snel op de hoogte van de belangrijkste zaken die spelen en ook voor anderen is de publicatie een handig hulpmiddel. 

Feiten, cijfers en onderzoek


De nieuwe publicatie van Solve behandelt op beknopte wijze de feiten en cijfers over  luchtkwaliteit en emissies, verspreiding en luchtkwaliteit, maatregelen en het themaonderzoek.
De lucht in Nederland wordt steeds schoner, maar voldoet nog niet overal aan de Europese normen voor fijn stof en stikstofdioxide. Het verkeer is, naast de industrie en de landbouw, vaak de belangrijkste bron van de uitstoot van schadelijke stoffen. Gerichte verkeersmaatregelen kunnen dan ook een wezenlijke bijdrage leveren aan schonere lucht.

Solve: luchtkwaliteit en verkeer


Gemeenten en provincies hebben behoefte aan praktische informatie over maatregelen die nodig zijn om aan de eisen voor de luchtkwaliteit te voldoen. Het kennisprogramma Solve van CROW voorziet hierin. Het programma biedt een samenhangend pakket van direct toepasbare, snelle oplossingen. Dit zijn oplossingen op het gebied van verkeer, waarmee gemeenten en provincies de luchtkwaliteit rond hun lokale wegen en de kwaliteit van de leefomgeving kunnen verbeteren. Met als doel de Europese normen voor fijn stof en stikstofdioxide binnen de gestelde termijnen te halen.

CROW-publicatie '51 Vragen en antwoorden over verkeer en luchtkwaliteit' is te bestellen via www.crow.nl/shop. Het is een uitgave van het domein Milieu.