Cursus "Mens, gedrag en mobiliteit"

vrijdag 8 april 2011
timer 2 min
XTNT organiseert op 19 mei en 16 juni de cursus 'Mens, gedrag en mobiliteit'. De cruciale schakel in het verkeerssysteem is immers de mens: de mens als reiziger, de mens als verkeersdeelnemer. Toch worden verkeerskundigen helaas niet opgeleid in de gedragswetenschap.
Cursus 'Mens, gedrag en mobiliteit'

 

Twee dagen


Presentaties over dit onderwerp zorgen steevast voor veel enthousiasme, maar blijken vaak te kort om echt houvast te geven in het dagelijks werk. Daarom organiseert XTNT deze cursus: in twee dagen nemen zij u mee in de wereld van gedrag, natuurlijk gerelateerd aan de verkeerskundige werkpraktijk. Dag 1 gaat over het keuzegedrag, dag 2 zoomt in op de human factors. U kunt kiezen of u alleen dag 1 of dag 2 volgt, of dat u zich wilt inschrijven voor beide dagen.

19 mei keuzegedrag


Hoe maken mensen keuzes voor hun vervoerswijze en op welke manier kunnen we dit beïnvloeden? Specifiek wordt gekeken naar de betekenis en het gebruik van auto, de fiets en het openbaar vervoer. De dag wordt afgesloten met een blok 'where the future is being made today'. Mobiliteitsbeleving, trends en leefstijlen, maatschappelijke ontwikkelingen en de superpromotor gunnen een kijkje in de toekomst van verkeer en vervoer en geven daarmee richting aan de keuzes die gemaakt moeten worden.

16 juni Human Factors


Human Factors gaat over het complexe proces van zien, waarnemen, beslissen en handelen. De praktijk is nu de wereld van 'Beter benutten' en 'Dynamisch verkeersmanagement.' Technische en infrastructurele maatregelen lijken zekerheid te bieden. Maar schijn bedriegt, want telkens weer blijkt dat automobilisten het laatste woord hebben. XTNT biedt aangrijpingspunten om 'de automobilist effectief te sturen,' zowel via het 'redelijke' als via het 'irrationele' en 'automatische brein'.

Op de website vindt u meer informatie over de cursusdagen en kunt u zich inschrijven. 

 

Terug naar overzicht nieuws >>>