Dag van de Lightrail

vrijdag 12 november 2010
timer 2 min
Dag van de lightrail De vierde editie van staat weer voor de deur. Reeds vijfhonderd bezoekers wisten de weg te vinden naar deze actualiteitendag. De editie van 2011 staat in het teken van de actualiteiten, duurzaamheid, projecten en toekomstplannen. 
Dag van de Lightrail



Succesvolle projecten volgen elkaar op de voet


Wat zijn de ervaringen en wat kunnen bezoekers ervan leren? Zowel in Nederland als daarbuiten wordt lightrail ingezet voor het leggen van regionale verbindingen. Er kan inmiddels al teruggeblikt worden op een flink aantal geslaagde projecten. Na RandstadRail, de RijnGouwelijn, Zwolle-Kampen en Maastricht-Hasselt zou Groningen-Hoogezand de vijfde tramtrein in Nederland kunnen worden.

Hoogwaardig openbaar vervoer


Lightrail is een containerbegrip, een fenomeen, en soms een tram. Het is geen oplossing voor alle mobiliteitskwalen. Maar het staat wel voor verschillende vormen van hoogwaardig railgebonden openbaar vervoer, waarmee veel doelmatige oplossingen in steden en stedelijke regio's maar ook binnen landelijke gebieden mogelijk zijn. Dit blijkt allemaal wederom uit het programma van Dag van de Lightrail.

Exclusief bezoek aan station Blijdorp


Wie op woensdag 26 januari 2011 naar het Hilton te Rotterdam komt, hoort u alles over de nieuwste ontwikkelingen. Voorafgaand aan het congres heeft u de mogelijkheid om met RandstadRail het nieuwe station Blijdorp te bezoeken.

Het complete programma en inschrijfgegevens zijn te vinden via de website.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>