Delft gaat gladheid goedkoper bestrijden

dinsdag 26 oktober 2010
timer 1 min
De gemeente Delft heeft het gladheidbestrijding beleid aangepast. Vanaf komende winter wordt de strooiroute efficiënter gereden. Hierdoor blijft Delft op hetzelfde niveau als voorgaande jaren de gladheid in de stad bestrijden, maar worden wel kosten bespaard. 
Delft gaat gladheid goedkoper bestrijden


Veilig en goed begaanbaar


Een aantal extra's vervallen met de invoering van het nieuwe beleid. Als het glad wordt zorgt de gemeente ervoor dat alle doorgaande openbare wegen en routes van het openbaar vervoer zo snel mogelijk veilig en goed begaanbaar zijn. Daarnaast zorgt de gemeente voor het sneeuw en ijsvrij houden van doorgaande fietspaden, ontsluitingswegen in de wijken en wegen rondom openbare gebouwen zoals ziekenhuizen, verzorgingshuizen en stations. Dit blijft onveranderd maar kost minder.

Efficiëntere strooiroute


Kostenbesparing wordt bereikt, doordat de strooiauto's van de gemeente een efficiëntere strooiroute gaan rijden, dat zorgt voor een aanzienlijke besparing op zoutkosten. Daarnaast vervallen de extra's die de gemeente de afgelopen jaren als extra service aan inwoners verleende. Zo worden er geen zoutbakken meer geplaatst en kunnen Delftenaren geen gratis strooizout meer ophalen bij de gemeente. De besparing loopt in 2014 op tot 95.550 euro structureel per jaar.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>