Derde editie Hackatrain

donderdag 26 april 2018
timer 1 min
Op 18 en 19 juni werken ruim 100 young professionals en studenten aan een uitdagend vraagstuk waarbij zij Mobility as a Service (MaaS) en de blockchain-techniek gaan combineren.

Dit doen zij tijdens een tweedaagse hackathon die begint met een treinreis van Amsterdam naar Berlijn én verder gaat bij Beach Bar Mitte in Berlijn. Mobility as a Service (MaaS) omvat de integratie van het plannen, boeken en betalen van multimodale mobiliteitsdiensten via een digitaal platform.

Case

Tijdens Hackatrain 2018 gaan teams van hackers, universiteiten en bedrijven zoals Arriva, ING, NS, Translink, 9292, ParkMobile en Intraffic aan de slag met een uitdagende case. Een vakjury beoordeelt welke oplossing het hoogste scoort op innovatie, technische haalbaarheid en creativiteit. Na afloop van het Hackatrain event bezoeken de deelnemers het driedaagse technologie festival Tech Open Air in Berlijn.

Verbinding

De Hackatrain vindt dit jaar voor de derde keer plaats. Naast de introductie van een nieuw thema heeft de organisatie ook gewerkt aan een nieuw dynamisch format voor de hackathon, met de nadruk op verbinding tussen bedrijven en studenten.    

Foto Hackatrain