Detailhandel: 'Op slinkse wijze wordt parkeren duurder’

vrijdag 12 februari 2010
timer 1 min
Parkeren wordt op slinkse wijze steeds duurder Parkeren wordt „op slinkse wijze\" steeds duurder, zegt de belangenorganisatie Detailhandel Nederland op basis van een eigen onderzoek. De consument betaalt vaak nog steeds hetzelfde bedrag, maar dan per 50 of 57 minuten in plaats van per uur.
Detailhandel: 'Op slinkse wijze wordt parkeren duurder'

Daar staat geen extra service tegenover. Een op de vijf garages stinkt en ook is een op de vijf garages vies, oordeelt de belangenorganisatie.

Betalen per minuut


In heel Nederland zou betalen per minuut moeten worden ingevoerd, vindt Detailhandel Nederland. Dat is technisch mogelijk, maar er zijn bijna geen parkeergarages in Nederland waar dat kan. In 60 procent van de garages kan bovendien niet met de pin worden betaald.

Onderzoek


Uit het onderzoek dat Detailhandel Nederland jaarlijks doet, komt dit keer parkeergarage Vier Meren in Hoofddorp als beste uit de bus. Een schone en prettige garage, is het oordeel van de onderzoekers. Parkeergarage De Kolk in Amsterdam laat zien hoe het niet moet. Daar moet 8,40 euro per 55 minuten worden betaald. Dat is een buitensporig hoog tarief, dat niet goed wordt gemaakt door de kwaliteit van de garage, aldus de onderzoekers. Detailhandel Nederland onderzocht 75 parkeergarages in 24 steden.