Deventer breidt betaaldparkeerzone uit

maandag 11 december 2017
timer 1 min
Het parkeerbeleid in Deventer gaat op de schop. Vanaf 1 februari wordt in de wijken rond de binnenstad van Deventer betaald parkeren ingevoerd. De parkeerplaatsen voor vergunninghouders in wijken rondom het station kunnen ook door dag-parkeerders gebruikt worden, maar daarvoor geldt wel een hoger tarief van 20 euro.

In het nieuwe parkeerbeleid kunnen parkeerplekken ‘dubbel’ gebruikt worden, wat extra inkomsten voor de gemeenten moet genereren. Dat schrijft RTV Oost. Zo betalen vanaf dan niet alleen vergunninghouders, maar ook dag-parkeerders voor een parkeerplek.


Deze maatregel wordt genomen om te stimuleren dat dagjesmensen hun auto niet in woonwijken parkeren en er plek beschikbaar blijft voor vergunninghouders. Het parkeren buiten op straat wordt duurder, vanwege het feit dat parkeerplekken voor vergunningshouders duurder zijn voor de dagjesmensen dan parkeerplekken in de garage. Dit om dagjesmensen te stimuleren de auto in de parkeergarage te stallen, zodat vergunningshouders hun eigen parkeerplek kunnen gebruiken.
Het nieuwe systeem zorgt er tevens voor dat alle boetes in het betaaldparkeergebied geïnd mogen worden door de gemeente zelf.