Deze tool geeft één overzicht reiskosten woon-werkverkeer

maandag 11 september 2017
timer 2 min
Beter Benutten Zwolle Kampen en Twente Mobiel hebben een tool ontwikkeld, waarmee overzichtelijk de reiskosten voor woon-werkverkeer te berekenen zijn. Pendle.nl laat de huidige reiskosten zien en vergelijkt dit met kosten van alternatieve vervoersmogelijkheden. Zo kunnen medewerkers zien wat zij kwijt zijn en wat zij kunnen besparen.

Met deze tool van Beter Benutten wordt inzichtelijker welke vervoerswijze van en naar het werk het goedkoopste is. De kosten van de verschillende vervoerstypen (zoals auto, openbaar vervoer, elektrische fiets en carpoolen) worden vergeleken en in één overzicht gegoten. Zo kan de gebruiker tot de conclusie komen dat een ander vervoersmiddel een flinke kostenbesparing kan opleveren.

Pendle.nl geeft in vier stappen al direct inzicht in de reiskosten. Ook kunnen gebruikers kiezen voor een uitgebreide scan, die alle kosten berekent. Projectleider René Teeuwen: “Bij bestaande hulpmiddelen wordt veelal uitgegaan van een vergelijking in reistijd, een kostenweergave per rit en/of een weergave van één vervoersmiddel. Pendle.nl gaat juist uit van de totale jaarlijkse kosten van verschillende vervoersmiddelen en de combinatie ervan.”

Nieuwe informatie

Pendle.nl is de afgelopen twee maanden eerst als pilot uitgezet bij de partners van Beter Benutten en Twente Mobiel. Van de gebruikers die de survey hebben ingevuld, geeft 44% aan dat Pendle.nl voor hen nieuwe informatie heeft opgeleverd. Daarnaast geeft 42% aan het voorgestelde alternatief een keertje te willen uitproberen.