Deze vrachtfiets vormt alternatief voor bestelbus

donderdag 16 maart 2017
timer 1 min
Tijdens het Topsector Logistiek Jaarcongres werd op 16 maart de Urban Arrow 'Tender' gepresenteerd. Deze elektrisch aangedreven transportfiets met drie wielen is bedoeld voor zakelijke transporten, bijvoorbeeld voor postbedrijven, koeriers en bezorgservices.

Eén van de varianten die verkrijgbaar is de Tender 1500, met een laadvermogen van 1500 liter en 350 kilo. Omdat de fiets volledig elektrisch wordt aangedreven, mag hij zowel op de autoweg als op het fietspad rijden. Hij stoot geen fijnstof uit en rijdt bovendien nagenoeg geruisloos.


Met deze fiets-en-auto-in-één speelt Urban Arrow in op de groeiende vraag naar zero emission voertuigen, een groen alternatief voor bijvoorbeeld bestelauto’s.

Dichtslibbende binnensteden

Walther Ploos van Amstel, lector Citylogistiek aan de Hogeschool van Amsterdam, ziet dit als goed alternatief voor de bestelbus. “Mensen houden van de stad, ze willen er wonen, genieten, bezoeken. Daar past eigenlijk dat beeld van de bestelbus niet in. […] bij zeker een derde van het alle zendingen zouden, de bestelbussen vervangen kunnen worden door vrachtfietsen.”

De 'Tender' is een goed alternatief voor de bestelbus.