DHV maakt industrie terrein duurzamer

dinsdag 12 oktober 2010
timer 2 min
DHV maakt industrieterrein Chemelot duurzamer Advies- en ingenieursbureau DHV brengt het duurzame beheer van industrieterrein Chemelot naar een hoger niveau in de periode 2010-2014. DHV en DSM-dochter Sitech, eigenaar van Chemelot, hebben hier meetbare afspraken over gemaakt, die voor het eerst contractueel zijn vastgelegd in zogenoemde service levels. 
DHV maakt industrie terrein duurzamer


Duurzame maatregelen


Chemelot is met een oppervlakte van 850 hectare het grootste chemische industriecomplex van Nederland. DHV neemt hier tot 2014 tal van duurzame maatregelen. Het bureau vermindert de komende vier jaar bijvoorbeeld de uitstoot van CO2, het brandstofverbruik en de afgelegde kilometers van zijn voertuigen met 10 procent. Met de twintig grootste leveranciers worden afspraken over duurzaamheid gemaakt. Nieuwe buitenverlichting wordt zo zuinig mogelijk en bij vervanging van materiaal worden duurzame alternatieven gebruikt, zoals gerecycled hout. Ook wordt een deel van de grindbedden vervangen door klepelvelden (ruiger gras), zodat minder chemische onkruidbestrijding nodig is.

Stevige verankering


“Met deze stap verankeren wij duurzame ontwikkeling stevig in onze dienstverlening en laten ons daarop ook afrekenen. Wij zijn blij dat Sitech deze vernieuwing in assetmanagement met ons aandurft”, zegt Geert Fuchs, projectdirecteur Asset Management bij DHV. Frank Kieftenburg van Sitech: “Naast de cultuuromslag in duurzaam denken, blijkt dat deze maatregelen ook tot kostenbesparingen leiden. Al met al een prima ontwikkeling, die we als Sitech volledig ondersteunen.”

Asset Management


DHV voert sinds 2006 het asset management van Chemelot uit. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de handhaving van de veiligheidsregels, het onderhoud van de openbare infrastructuur en de bewaking van de bodemkwaliteit. DHV ontving in 2010 een bronzen certificaat van de Barometer Duurzaam Terreinbeheer van certificeringsinstantie SMK. DHV is voor haar activiteiten als assetmanager op Chemelot als eerste advies- en ingenieursbureau wereldwijd door Lloyd's Register voorgedragen voor certificatie conform PAS55, dé norm voor assetmanagement.

 

Terug naar overzicht nieuws >>>

</