Dit zijn de 12 meest futuristische conceptauto’s van 2017

woensdag 30 augustus 2017
timer 2 min
Autofabrikanten ontwikkelen vaak experimentele conceptauto's. Deze auto's zijn niet bedoeld om de weg om te gaan, maar bieden een blik in de toekomst: ze laten zien hoe autofabrikanten denken dat de automotive-industrie zich gaat ontwikkelen.

Business Insider zette de twaalf futuristische modellen op een rijtje, die zijn voorzien van onder meer batterijtechnologie, zelfrijdende software en kunstmatige intelligentie.

 1. Airbus Pop.Up
  Door het chassis van deze elektrische tweezitter te ontkoppelen, kan een drone hem oppikken.


 2. Volkswagen Sedric
  Deze concept car is voorzien van kunstmatige intelligentie, waardoor hij onder meer zelf de parkeerplaats kan vinden of pakketjes kan ophalen.

 3. Toyota i-TRIL
  Dit concept is bedoeld als alternatief voor de motor of voor het ov. Door de Active Lean-technologie kan de auto in de bocht tegenhangen.

 4. Fiat Chrysler
  Deze conceptauto is elektrisch en kan 50 procent van de batterij opladen in minder dan 20 minuten. Dankzij sensoren is de auto geschikt om autonoom te rijden op level 3.
   
 5. Rinspeed Oasis
  Deze wagen beschikt onder meer over een beeldscherm, dat via spraak en gebaren te besturen is. Dit beeldscherm waarschuwt ook voor obstakels.
   
 6. Honda NeuV
  De Honda NeuV is zelfrijdend en elektrisch en beschikt over kunstmatige intelligentie.
   
 7. Volkswagen Microbus
  De klassieke ‘hippiebus’ is in een modern jasje gestoken, die beschikt over een radar, camera’s en ultrasonische sensoren. Daardoor kan hij volledig autonoom rijden.
   
 8. Toyota Concept-i
  Ook in deze auto is kunstmatige intelligentie aanwezig, in de vorm van assistent Yui. Deze helpt je bij taken onderweg. De auto is onder meer voorzien van vleugeldeuren.

 9. BMWi Inside Future
  Deze auto is vooral gericht op het interieur. Dankzij volledig autonome auto’s, is er volgens BMW meer ruimte voor een ruime en gezellige binnenkant.
   
 10. Nissan VMotion
  Deze wagen kan tot 100 km/uur autonoom rijden op snelwegen. Binnenin is op het beeldscherm bedoeld voor allerlei tellers en het infotainmentsysteem.

 11. Citroen C-Aircross
  Bij deze auto worden de twee buitenspiegels vervangen door camera’s, waarvan het beeld direct in de achteruitkijkspiegel wordt geprojecteerd. De conceptauto heeft ook een panoramisch dak.

 12. Volkswagen SUV Atlas
  Deze auto is voorzien van een dakkoffer. In totaal passen er zeven passagiers in de auto, die elk over een eigen scherm beschikken. 

Lees het hele artikel op Business Insider.

De traditionele Volkswagenbus wordt in een nieuw jasje gestoken. Foto: Volkswagen