Dit zijn de genomineerden voor de Intertraffic Awards 2022

dinsdag 8 februari 2022

Van 29 maart tot en met 1 april vindt in RAI Amsterdam de 25ste editie van Intertraffic plaats. Deze jubileumeditie staat in het teken van de mobiliteitstransitie, de kracht van data en de toenemende behoefte aan connectiviteit. Tijdens de openingsceremonie van het vierdaagse evenement worden de winnaars van de Intertraffic Awards 2022 uitgereikt.

Er worden prijzen vergeven in drie categorieën: Green globe, Inspiration en User Experience. Per categorie maken vijf genomineerden kans op de desbetreffende award.

Genomineerden Intertraffic Green Globe Award:

  1. SmogStop Barrier - Gramm Barrier Systems:
    Het Canadese Gramm Barrier Systems is genomineerd met een geluidswal die naast geluid ook uitlaatgassen absorbeert, de SmogStop Barrier. Door gebruik te maken van een speciale coating kunnen schadelijke uitlaatgassen door zonlicht worden afgebroken.
     
  2. Swarco X-line – Swarco:
    Het Oostenrijkse Swarco is genomineerd met een intelligent verkeersregelsysteem voor duurzame kruispunten, de Swarco X-line. Voor het regelen van een kruispunt is met dit systeem evenveel energie nodig als de energie van één lamp in het verleden.
     
  3.  iMAPAV – Sernis:
    Het Portugese Sernis is genomineerd met een slim parkeersysteem dat geïmplementeerd kan worden in zelfrijdende auto’s, iMAPAV. Met het systeem kunnen zelfrijdende auto’s zelf een parkeerplaats vinden, reserveren en betalen.
     
  4. Traffipole – Jenoptik:
    Het Duitse Jenoptik is genomineerd met een duurzame behuizing voor verkeersmonitoringssystemen, de Traffipole. Door gebruik te maken van een dubbel-laags behuizing van gerecycled aluminium blijven de monitoringssystemen koel in een warm klimaat.
     
  5. Autonomous Bus Lane Enforcement (ABLE) - Hayden AI
    Het Amerikaanse Hayden AI is genomineerd met een camerasysteem dat aan de binnenkant van het windscherm van een bus gemonteerd kan worden, ABLE. Dit systeem maakt het mogelijk om bijvoorbeeld foutgeparkeerde auto’s te registreren bij lokale handhavingsdiensten.

Genomineerden Intertraffic Inspiration Award:

  1. Access Shield – Asura
    Het Hongaarse Asura is genomineerd met een autobeveiligingssysteem dat werk met onder andere gezichtsidentificatie. Het systeem maakt gebruik van een database van smartphone foto’s. Alleen met een match tussen foto en persoon wordt de auto ontgrendeld.
     
  2. SCReWS – Aisico
    Het Italiaanse Aisico is genomineerd met een versterkingsmechanisme voor vangrails op een zwakke ondergrond. Het systeem garandeert de werking van een vangrail, ook als de ondergrond verre van ideaal is.
     
  3. Acusensus Heads Up - Acusensus
    Het Australische Acusensus is genomineerd met een camerasysteem dat telefoongebruik achter het stuur detecteert. Het systeem is onder alle weersomstandigheden inzetbaar en levert bruikbaar bewijs van illegaal telefoongebruik.
     
  4. Monapass – Flowbird Group
    De Franse Flowbird Group is genomineerd met een betalingsapplicatie voor alle vormen van mobiliteit. Via één platform kan worden betaald voor de bus, een parkeerplek of fietsverhuur. De applicatie is afgelopen mei in Monaco online gegaan.
     
  5. LTR788 Dual Wheel Load Scales – Intercomp
    Het Amerikaanse Intercomp is genomineerd met een elektronische weegschaal waarmee de individuele bandenbelasting gemeten kan worden. De elektronische weegschaal vergaard realtime informatie over de conditie van een band.

Genomineerden Intertraffic User Experience Award

  1. UTC Powered – SCOOT 7 – TRL Sowftware
    Het Britse TRL Software is genomineerd met innovatief Software-as-a-Service (SaaS) model. Dit model maakt het voor gebruikers mogelijk om op ieder met internet verbonden apparaat hun autodashboard te bekijken.
     
  2. Flow – RCE Systems
    Het Tsjechische Flow is genomineerd met een video-analyse toolkit. Het systeem vergaard data uit videobeelden. Met Flow is het mogelijk om op een snelle en betrouwbare manier verkeerstellingen en andere verkeersanalyses uit te voeren.
     
  3. Toogethr Parking – Toogethr
    Het Nederlandse Toogethr is genomineerd voor hun slimme oplossingen voor parkeervraagstukken van grote organisaties. Toogethr zorgt voor een efficient gebruik van parkeercapaciteit, verminderd congestie en draagt bij aan het behalen va de Global Sustainable Development Goals.
     
  4. Trafficprinter – Trysil Road Marking Machines
    Het Noorse Trysil Road Marking Machines is genomineerd met een innovatieve markeringsprinter. De printer maakt het mogelijk om elk symbool uit de symbolenbibliotheek op het wegdek aan te brengen. De Trafficprinter verminderd de vraag naar verkeersmanagement en is kosten efficiënt.
     
  5. ARGO – Movyon
    Het Italiaanse Movyon is genomineerd monitoringsplatform voor de levenscyclus van infrastructuur. Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie en een netwerk van sensoren kan de staat van de infrastructuur in kaart worden gebracht.

 

Klik hier voor meer informatie over de genomineerden.