Drenthe doopt N34 om tot "Hunebed Highway"

dinsdag 3 juli 2018
timer 1 min
De speciale bebording en asfaltafbeeldingen zijn al klaar, tijd voor de provincie Drenthe om zich in een rijtje van 'historische routes' zoals Route 66 (Amerika) en Route Napoleon (Frankrijk) te voegen. Op 9 juli wordt de provinciale route N34, die loopt van Zuidlaren naar Coevorden, omgedoopt tot hunebeddenroute.

Volgens gedeputeerde Henk Brink bekt het goed en dekt de vlag de lading. “Van de 53 hunebedden in Drenthe staan er 47 aan de N34. Zie dit maar als een toeristische impuls met het doel meer bezoekers naar het gebied te trekken", zegt gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe.

Opening

Gedeputeerde Brink opent de nieuwe route samen met staatssecretaris Mona Keizer van Economische Zaken, schrijft RTV Drenthe. Dan wordt ook de Hunebed Highway Business Club gestart, bestaande uit bedrijven die langs de N34 gevestigd zijn.

Cultureel-toeristisch

De N34 loopt als rode draad over het natuurgebied De Hondsrug dat in 2015 de UNESCO-status kreeg, meldt het Hunebednieuwscafé. Volgens Hein Klompmaker, directeur van het Hunebed Centrum, moet de ‘highway’ met een cultureel-toeristische bril bekeken worden. Het kan bijdragen aan grensoverschrijdende promotie van het gebied en van het dorp Borger als centrum van Geopark de Hondsrug.

Foto: provincie Drenthe