Dutch Hyperloop Challenge zoekt ideeën voor toepassing Hyperloop

vrijdag 1 juli 2016
timer 2 min
De capsule van de Delft Hyperloop is gelanceerd. De volgende stap is het toepassen van de Hyperloop. Daarom vraagt de Dutch Hyperloop Challenge om ideeën die zich richten op de toepassing, op de maatschappelijke impact en op economische groei. De Challenge vraagt om what-if ideeën, in-the-box of out-of-the-box, voor het vervoer van goederen of personen.

In principe kan iedereen deelnemen aan de Dutch Hyperloop Challenge: studenten, professoren, kennisinstellingen, bedrijven uit alle sectoren, consultants, wetenschappers, politieke organisaties. De teams kunnen uit maximaal 3 personen bestaan. 

 

De winnaar krijgt exposure in Nederland en in het buitenland. De drie beste ideeën - één voor het beste overall idee, één voor het meeste out-of-the-box idee en één voor het beste economisch haalbare idee - worden beloond met tickets en hotel bij Hyperloop One in Nevada en Californië.

 

Beoordeling

De ideeën worden beoordeeld op relevantie voor de ontwikkeling van Nederland in logistiek of personenmobiliteit, economische haalbaarheid en creativiteit.

 

De jury bestaat uit: juryvoorzitter Mark Frequin (ministerie van Infrastructuur en Milieu), Jan Hendrik Dronkers (Rijkswaterstaat), Jasper Snijder (KPN), Walther Ploos van Amstel (Amsterdam University of Applied Sciences), Pieter Litjens (gemeente Amsterdam), Frank Wammes (Capgemini), Carlo van de Weijer (TU Eindhoven), Guido Dierick (NXP), Vincent Kobesen (PTV Group), Mars Geuze (Delft Hyperloop team) en Nico Anten (Connekt).


Traject

  • Inzendingen kunnen uiterlijk vrijdag 26 augustus voor 12.00 uur worden gemaild naar hyperloop@connekt.nl.
  • Maandag 29 augustus wordt bekend gemaakt welke ideeën zijn geselecteerd.
  • Vrijdag 2 september kunnen de geselecteerde teams tussen 09.00 en 11.00 uur pitchen aan de jury. De jury zal de winnaars op 2 september bekend maken.
  • Van 2 tot 15 september zal de jury de overall winnaar helpen met het finetunen van het plan dat zal worden ingediend bij de Hyperloop One Global Challenge.

 

Hyperloop One Global challenge

De winnaar van de Dutch Hyperloop Challenge zal deelnemen aan de Hyperloop One Global challenge. De Hyperloop One Global Challenge biedt de mogelijkheid voor individuen, bedrijven en overheden over de hele wereld om creatieve ideeën te ontwikkelen voor het toepassen van de eerste Hyperloop One-oplossingen om de meeste urgente transport problemen op te lossen. Hyperloop One zal toegang verschaffen tot haar expertise en ecosysteem om de vooruitgang van deze concepten te ondersteunen.

Afbeeldingen: Delft Hyperloop.nl