EC-2 Light, de kleine verkeersregelaar van Peek Traffic

donderdag 1 april 2010
timer 1 min
De nieuwe EC-2 Light is het kleinste broertje van de EC2 en is een standaard oplossing voor met verkeerslichten beveiligde fiets- en voetgangersoversteekplaatsen.  
EC-2 Light, de kleine verkeersregelaar van Peek Traffic


Dit soort oversteekplaatsen hebben over het algemeen een standaard inrichting, waarbij de eisen voor wat betreft de veiligheid net zo hoog liggen als bij grote installaties, terwijl er minder behoefte is aan luxe. Een volledige verkeersregelautomaat is in zulke gevallen vaak overdreven en bovendien erg kostbaar.

Hergebruik van componenten


Daarom heeft Peek Traffic de EC-2 Light ontwikkeld. Een kleine automaat gemaakt van dezelfde componenten als zijn grotere broer, de EC-2. Dit betekent dat hergebruik van componenten mogelijk is als in de toekomst voor het betreffende kruispunt een uitgebreidere regeling nodig is, of als er meer eisen aan de installatie worden gesteld.

Specificaties


De EC-2 Light is op afroep leverbaar, zonder levertijd. De hardware is voor iedere configuratie gelijk en de applicatie software is gereed voor de meest voorkomende configuraties. Zowel hard- als software zijn eenvoudig te onderhouden en te gebruiken. De EC-2 light voldoet volledig aan de NEN3384.