Een week gratis gebruik maken van elektrisch vervoer in Cleantech Regio

maandag 24 september 2018
timer 2 min
Een week lang gratis gebruik maken van een vrachtfiets of fietskoerier, dat kunnen ondernemers vanaf 20 september in de Cleantech Regio. De 'probeerweek' van begin dit jaar was een succes en krijgt nu een vervolg. Nieuw dit keer is de elektrische bestelauto.

Voor ondernemers die een bestelauto niet kunnen missen, is er de mogelijkheid om deze week gratis gebruik te maken van de e-bestelauto. De Cleantech Regio, een gebied tussen Apeldoorn en Zutphen, wil zo de aanschaf van elektrische bestelbus stimuleren. Ondernemers krijgen een week lang een elektrische bestelauto te leen. Als het bevalt, kan er tegen een aantrekkelijk subsidie tot vierduizend euro een e-bestelauto geleaset of aangeschaft worden.

Overgestapt

Zowel de vrachtfietsactie als de fietskoeriersactie bieden ondernemers de mogelijkheid om hun leveringen op een snelle en duurzame manier te organiseren. Een week lang gratis een duurzaam alternatief proberen was dit voorjaar al voor tien ondernemers reden genoeg om over te stappen op een vrachtfiets of fietskoerier.

Sneller en schoner

Peter Reurink van Sparerib Express Deventer: “Voorheen deden we onze leveringen met de auto. Nu gebruiken we de vrachtfiets voor ritten tot vijf kilometer, zo’n tien keer per dag. Dat is niet alleen financieel voordelig, maar vaak zelfs sneller én een stuk schoner. Met de vrachtfiets laten we zien dat ook wij duurzaam zijn.”