Eerste bewegwijzeringbord elektrisch oplaadpunt

vrijdag 26 februari 2010
timer 2 min
Jorritsma ontvangt eerst bewegwijzeringbord oplaadpunt Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere, heeft uit handen van de Algemeen Directeur van Athlon Car Lease het eerste verkeersbord in ontvangst genomen bij de ingebruikname van het eerste openbare oplaadpunt voor elektrische auto's in Flevoland op het parkeerterrein van de leasemaatschappij.
Eerste bewegwijzeringbord elektrisch oplaadpunt

 

Uniforme bewegwijzering


Jorritsma heeft Athlon toegezegd het bord te zullen plaatsen langs de weg zodat iedereen het oplaadpunt kan vinden. Het ministerie van V&W heeft toegezegd dat er snel een uniforme bewegwijzering komt die automobilisten toont waar de diverse oplaadpunten voor elektrische auto's zijn.


Formule E-team


Het ministerie van Verkeer & Waterstaat: 'Het is absoluut belangrijk dat elektrisch rijden bekend en vertrouwd raakt bij de automobilist. En het is daarom goed om te zien dat we hier met marktpartijen hard aan kunnen werken. Deze handschoen pakken wij op. Het Formule E-team, onder voorzitterschap van Maurits van Oranje, gaat hier mee aan de slag. Bewegwijzering langs de weg is één van de mogelijkheden. Nu al staat er soms op borden welke producten er aan de pomp te koop zijn. Misschien staan daar straks ook de oplaadpunten op.'

Verkeer in Beeld magazine


Eind 2009 interviewde Verkeer in Beeld Athlon Car Lease over het Green Car Solution autolease-programma waaraan Stichting Natuur en Milieu haar goedkeuring verleende. Het interview verscheen in Verkeer in Beeld magazine #6. Lees hier het hele artikel.