Eerste oplaadpunt auto’s Twente

maandag 22 november 2010
timer 1 min
De gemeente Enschede plaatst als eerste gemeente in Twente zes elektrische oplaadpunten voor auto's. Het plaatsen van deze oplaadpunten is een samenwerking tussen de gemeente en de Stichting e-laad. 
Eerste oplaadpunt auto's Twente

 

Populair


Elektrisch vervoer neemt wereldwijd toe in populariteit. Het verbetert de luchtkwaliteit en is dus beter voor het klimaat. Elektrische auto's hebben een elektromotor met accu in plaats van een verbrandingsmotor. De accu wordt opgeladen met stroom. Een elektrische auto is in aanschaf duurder, maar de kosten van rijden op elektriciteit zijn aanzienlijk lager dan rijden op benzine, diesel of hybride.

Tankpas


Eigenaren en gebruikers van elektrische auto's kunnen bij de Stichting e-laad.nl een tankpas aanvragen. Hiermee krijgen ze toegang tot de laadpunten van de stichting. Een tankpas kost 100,00 euro per kalenderjaar, waarmee onbeperkt getankt kan worden. De oplaadpunten worden bij wijze van pilot voorlopig voor een periode van een half jaar geplaatst. Daarna zal na evaluatie de behoefte bepaald worden en kunnen het aantal oplaadpunten uitgebreid worden.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>