Eilandperron met 23 haltes voor nieuw busstation Zwolle

woensdag 6 juli 2016
timer 2 min
Het college van B en W heeft besloten dat het nieuwe busstation aan de zuidzijde van station Zwolle één lang eilandperron wordt. Dit platform krijgt rondom 23 haltes voor de stads- en streekbussen in de vorm van zaagtanden. Hiermee liggen de vorm en het aantal halteplekken voor dit nieuwe busplatform vast.

Omdat het huidige busstation aan de centrumkant te groot is geworden, wordt er de komende jaren een nieuw busstation aangelegd aan de zuidkant van het station. Over de sporen wordt een busbrug gebouwd.

 

Overstappen

Het platform krijgt haltes van verschillende lengtes, zodat er genoeg plek is voor standaard bussen en voor langere bussen. Met 23 haltes moet er genoeg ruimte zijn om de bussen gelijktijdig aan te laten komen, zodat reizigers makkelijk en veilig kunnen overstappen.

 

Ook de overstap van trein naar bus en andersom moet makkelijker worden: het busplatform krijgt een rechtstreekse opgang vanuit de reizigerstunnel.

 

Planning

De komende maanden wordt in overleg met alle betrokkenen het ontwerp verder uitgewerkt en aan B en W en de gemeenteraad voorgelegd. Dan wordt duidelijk hoe het busplatform in de omgeving wordt ingepast en hoe het eruit gaat zien.

 

Eind 2016 kan naar verwachting de aanbesteding van start gaan. Het nieuwe busplatform moet in september 2018 klaar zijn.

 

Spoorzone

In de Spoorzone werken de gemeente, provincie Overijssel, NS Stations en ProRail samen aan de verdere verbetering van de vervoersknoop Zwolle en de ontwikkeling van het stationsgebied tot een aantrekkelijk gebied om te wonen, werken en verblijven.

 

Klik hier voor meer informatie en een digitale rondleiding

Studieschets platform