Elektrisch rijden is "hot" en dat is goed voor autodeeldiensten

woensdag 28 juni 2017
timer 2 min
Uit recente data van autodeeldienst car2go blijkt, dat op dit moment al meer dan 57,3 miljoen elektrische kilometers gereden zijn in de 1.400 elektrische car2go's in de drie steden: Amsterdam, Madrid en Stuttgart. Daarmee is 1 op de 10 gereden kilometers 'groen'. Al meer dan 300.000 mensen zijn lid zijn van de autodeeldienst, die een volledig elektrische vloot beheert.

In deze steden investeert het platform al zes jaar in elektrische auto’s en inmiddels is car2go uitgegroeid tot ’s werelds grootste autodeeldienst. CEO Olivier Reppert is ervan overtuigd dat de toekomst van autodelen elektrisch is. 


“Maar dat werkt alleen als er in steden ook een goed ontwikkelde infrastructuur is rondom het opladen van elektrische auto’s. Als dit er niet is, dan staan lange oplaad- en wachttijden de ontwikkeling van autodeeldiensten zoals car2go in de weg”, waarschuwt hij. Deelauto’s moeten namelijk continu beschikbaar zijn en gebruikt worden door de gehele stad, zegt Reppert.

Laadinfrastructuur

Autodeeldiensten kunnen belangrijke partners zijn voor steden, om elektrisch rijden te promoten. Dankzij relevante kennis over de vereisten op het gebied van mobiliteit van mensen uit de stad, kunnen ze een adviserende functie bieden zodat laadstations op de meest ideale plekken geplaatst kunnen worden.

De belangrijkste cijfers vatte car2go samen in een infographic