Elektrische deelsteps in Breda

woensdag 17 april 2019
timer 1 min
Breda wil in samenwerking met aanbieders van elektrische deelsteps Bird een proef van zes maanden starten om deelsteps aan te bieden in de stad.

Breda wil de eerste stad in Nederland zijn waar met elektrische deelsteps geexperimenteerd wordt. Minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) moet nog toestemming verlenen. "Breda is een open en vooruitstrevende stad, en wij willen graag ruimte bieden aan nieuwe mobiliteitsconcepten zoals deel-steps. Samen met Bird zetten we weer een stap richting schoon, laagdrempelig en gedeeld vervoer”, laat wethouder Boaz Adank (bereikbaarheid) weten in het AD. 

Alternatief

"Een uitstekend alternatief voor korte autoritten en een stuk goedkoper dan een taxi”, aldus Jonatan de Boer, general manager Benelux van Bird over de potentie van elektrische deelsteps. Bij het experiment wil Breda samenwerken met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de RDW en SWOV. De steps van Bird zijn al beschikbaar in onder andere Parijs, Antwerpen en Wenen waar een gemiddelde rit op zo'n step twee kilomter is. Ruim dertig procent van de ritten sluit aan op het ov.