Elektrische rijder bespaart meer dan gedacht

dinsdag 24 januari 2017
timer 2 min
Van de elektrische rijders is 60 procent bewust bezig met besparing door op hun rijgedrag te letten. Daarmee besparen zij drie keer mee, dan dat ze zelf inschatten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Europese smart charging-leverancier NewMotion onder 5000 Europese elektrische rijders.

Van de Nederlandse ondervraagden denkt een derde dat ze 20 tot 40 procent besparen ten opzichte van een benzineauto, maar uit de berekeningen van NewMotion blijkt dat het rijden in een elektrische auto bijna 65 procent goedkoper is.

Besparing

“Dit betekent dat als je €1,67 betaalt voor een liter benzine, je gemiddeld €0,60 zou betalen per liter als je een elektrische auto rijdt”, aldus Sytse Zuidema, CEO van NewMotion. Zuidema rekent voor dat een automobilist dus 1000 euro kan besparen op jaarbasis, wanneer deze 20.000 kilometer per jaar rijdt.  

Standaard

Eind 2016 reden op de wereld 2 miljoen elektrische auto’s rond en daarmee lijkt elektrisch rijden steeds meer de standaard te worden, aldus de CEO van NewMotion. Dat komt volgens hem doordat de elektrische voertuigen steeds betaalbaarder worden, overheidssubsidies blijven en investeringen in de infrastructuur.

Laadpalen-app

Door de groeiende infrastructuur en het groeiend aantal elektrische auto’s, is ook het gebruik van de laadpalen een belangrijk thema geworden. Zuidema ziet een app als oplossing. “Met onze oplossing kunnen kantoorlocaties via een mobiele app zowel rijders automatisch vragen of ze hun auto kunnen verplaatsen als onderling afspreken wie daarna kan laden. De markt doet zo haar werk en zorgt voor nieuwe businessmodellen die werken voor iedereen.”