Eurlings boos over spitstarief A'dam

maandag 3 mei 2010
timer 1 min
Eurlings boos over spitstarief A'dam Minister Eurlings van Verkeer heeft teleurgesteld gereageerd op de plannen van gemeente Amsterdam om een spitsheffing in te voeren van 15 cent per kilometer. Dat melden zowel Trouw als De Telegraaf.
Eurlings boos over spitstarief A'dam



Hoog spitstarief


Als het aan het Amsterdamse bestuur ligt gaan automobilisten fors betalen voor het gebruik van de wegen rond de hoofstad. Wethouder Gerson (PvdA) wil een spitstarief van maar liefst vijftien cent per gereden kilometer. Naast een heffing voor de ring A10, moeten forenzen ook de buidel trekken voor de aanvoerroutes buiten Amsterdam. Al vanaf IJmuiden, Bussum, Volendam en Nieuw-Vennep begint de teller te lopen, als de plannen doorgaan.


'Anti-automobilist-proef'


Het plan is naar minister Eurlings gestuurd, die daar boos op heeft gereageerd. Volgens Eurlings breekt het nieuwe Amsterdamse gemeentebestuur met dit voorstel met een akkoord dat eerder was bereikt over spitsmijden. In dat akkoord spraken rijk en gemeente af te experimenteren met kleine bedragen per gereden kilometer. \"Dit is een megalomane anti-automobilist-proef”, zegt Eurlings in De Telegraaf. De minister vordert om deze redenen een subsidie van 28 miljoen euro aan Amsterdam terug.

Terug naar overzicht nieuws >>>