Extra verhuurlocatie OV-fiets in Deventer geopend

maandag 23 maart 2015
timer 1 min
In Deventer is vorige maand een nieuwe OV-fietsverhuurlocatie geopend. Dit keer niet in het centrum, maar aan de rand van de stad. De stalling met twintig fietsen staat bij de kruising Raalterweg/Boerhaavelaan.

Bij de kruising Raalterweg/Boerhaavelaan in het oosten van de stad komen twee buslijnen uit het noorden en noordoosten Deventer binnen. Vooral reizigers uit de richting Raalte, Wesepe en Heeten kunnen van de nieuwe stalling profiteren. De voorziening ligt bijvoorbeeld op steenworp van het Deventer ziekenhuis, diverse zorgcentra en scholen.

 

Verkeersdrukte verlichten

Na oplevering van deze locatie zijn beide NS-stations in Deventer en bijna alle streekbuslijnen aangesloten op het ov-fietsverhuurnetwerk. Zo wordt de verkeersdrukte en parkeeroverlast in, door en naar het centrum van de stad verlicht. Het project is mogelijk gemaakt met bijdragen van het Rijksprogramma Beter Benutten, de Provincie Overijssel en de gemeente Deventer.

 

Abonnement

Reizigers kunnen van de OV-fiets gebruikmaken met een abonnement op OV-fiets. Dat is online af te sluiten en te koppelen aan een ov-chipkaart. Een abonnement kost € 10 per jaar. De ov-chipkaart is nodig om de nieuwe OV-fietsbox te openen en een fiets te kiezen. De huur van een OV-fiets kost € 3,15 per dag.