Falco introduceert nieuw etagerek FalcoLevel Premium+ met FietsParKeur

vrijdag 17 juli 2015
timer 2 min
Het nieuwe Falco etagerek FalcoLevel Premium+ voldoet aan de eisen van FietsParKeur voor dubbellaags fietsparkeren. Dit geldt voor zowel de variant met hart-op-hart afstand 37,5 cm als 40 cm. De FalcoLevel Premium+ is de gebruiks- en budgetvriendelijke oplossing voor fietsparkeerproblemen in druk bezochte gebieden.

Het nieuwste Falco etage-rek is nog gebruiksvriendelijker dan zijn voorgangers. De handvatten hebben bijvoorbeeld een perfecte ergonomische greep en ook de goten zijn geoptimaliseerd door Falco’s eigen productontwikkeling. Parkeren op zowel het onderste als het bovenste niveau gaat eenvoudig en geparkeerde fietsen kunnen met een eigen beugelslot worden vastgezet aan de onder- en uittrekgoot. De goten van FalcoLevel Premium+ zijn gemaakt van aluminium en v-vormig uitgevoerd. Het gebruik van dit lichte materiaal zorgt met name voor een reductie van het tilgewicht.  De fiets staat solide en stabiel in deze v-vormige goten en voor de 37,5 cm h.o.h variant is een extra “stuurvanger” ontwikkeld. Deze beschermkap verhindert dat de sturen van verschillende fietsen elkaar raken.

Tevens is de FalcoLevel Premium+ voorzien van een systeem dat voorkomt dat de goot vanzelf terug loopt en is het etagerek geluidsarm.

 

Bij locaties waar veel fietsers zich concentreren zoals stations, scholen, openbare fietsenstallingen en winkelcentra is het vaak puzzelen om alle fietsen te stallen in de beschikbare ruimte. De FalcoLevel Premium+ met een hart-op-hart afstand van 37,5 cm bespaart ruimte en het verleende FietsParKeur garandeert onder andere gebruikersgemak, kraakbestendigheid en duurzaamheid.

 

De stichting FietsParKeur heeft het FietsParKeurmerk verleend aan het dubbellaagse systeem FalcoLevel Premium+. In 2011 is een Normstellend Document met eisen voor dubbellaags fietsparkeren (“etagerekken”) tot stand gekomen. Het bestuur van de stichting bestaat uit vertegenwoordigers van de Fietsersbond en de sectie Fietsparkeervoorzieningen van de Vereniging Straatmeubilair. De stichting heeft een onafhankelijke voorzitter. Het College van Deskundigen van FietsParKeur adviseert het bestuur over toekenning van licenties en het beheer van het Normstellend Document. Het college bestaat uit vertegenwoordigers van gebruikers (Fietsersbond) en fabrikanten (VS/FIPAVO) en uit andere bij het fietsparkeerbeleid betrokken organisaties.

Het nieuwe etagerek FalcoLevel Premium+ met FietsParKeur van Falco.