FalcoLevel Pro primeur in Oss

maandag 8 november 2010
timer 2 min
In een parkeerkelder van de gemeente Oss is de eerste uitvoering van het nieuwe etagerek FalcoLevel Pro geplaatst. Hiermee wordt fietsparkeren op twee niveaus in de kelder nog gebruiksvriendelijker gemaakt.
FalcoLevel Pro primeur in Oss

 

Fietsparkeersystemen


De gemeente Oss gaf opdracht aan architectenbureau de Twee Snoeken om fietsparkeersystemen te ontwerpen voor deze parkeerkelder. Bert Kaasjager van de Twee Snoeken nam onder meer contact op met Falco voor een passend fietsparkeersysteem, een gegeven waar Falco heeft al bijna zestig jaar ervaring in heeft.

Testperiode


Kaasjager nodigde vervolgens drie fabrikanten uit voor een proefopstelling van etagerekken om fietsen te parkeren. Kaasjager vertelt: \"We wilden natuurlijk weten welk fietsparkeersysteem het beste zou werken en daarom hebben we gekozen voor een testperiode van veertien dagen om erachter te komen welk systeem het meest passend zou zijn voor deze locatie. Na deze testperiode kwam het etagerek FalcoLevel Pro als beste uit de bus.”

Nieuw ontwerp


Falco heeft hiervoor het etagerek zo aangepast dat er een nieuw rek is ontstaan; de FalcoLevel Pro. Door onder andere een speciale veer toe te voegen, is het voor de gebruikers veel gemakkelijker de fiets ook op het bovenste niveau te stallen. Door de handeling zo licht mogelijk te maken, wordt het gebruik van de bovenste niveaus  gestimuleerd en deze ruimte ook daadwerkelijk benut. Zowel voor de gebruiker als de beheerder geen onbelangrijk detail.

Meer fietsen op zelfde aantal meters


Het voordeel van de etagerekken is duidelijk: hierin kunnen twee keer zoveel fietsen geparkeerd worden op hetzelfde aantal meters in tegenstelling tot een gewoon fietsenrek. Een uitkomst voor locaties waar veel behoefte is aan fietsparkeerplaatsen zoals stations, scholen en winkelcentra.
Falco plaatste de FalcoLevel Pro met haar eigen montageteam en creëerde daarmee 238 fietsplaatsen.

U vindt Falco op standnummer 2.046 van Verkeer & Mobiliteit 2010.

Terug naar Homepage V&M 2010 >>>