Fastned gaat snellaadstations plaatsen in Zwitserland

vrijdag 8 maart 2019
timer 2 min
Fastned heeft een tender van het Zwitserse Bundesamt für Strassen (ASTRA) gewonnen voor het bouwen van 20 snellaadstations. ASTRA is voor wegeninfrastructuur en particulier wegtransport in Zwitserland. Met deze tender wil ASTRA kwalitatieve laadinfrastructuur aanbieden langs de wegen in Zwitserland. De tender omvat 20 locaties direct langs de snelweg verspreid over Zwitserland.

Michiel Langezaal, oprichter en CEO van Fastned: "We zijn blij dat de Zwitserse federale autoriteit deze toplocaties beschikbaar stelt voor oplaadinfrastructuur via een openbare aanbestedingsprocedure. Dit stelt ons in staat te investeren in kwalitatieve laadinfrastructuur op locaties langs drukke wegen. Het toevoegen van deze locaties aan ons netwerk biedt meer vrijheid aan elektrische rijders en dat is waar het Fastned om gaat."

Momenteel heeft Fastned 88 stations operationeel in Nederland en Duitsland en breidt ze het netwerk uit naar het Verenigd Koninkrijk en België. De snellaadstations van Fastned zijn uitgerust met meerdere 175 kW snelladers (die tot 350 kW te upgraden zijn). Het winnen van deze Zwitserse tender is voor Fastned een belangrijke volgende stap op weg naar een Europees netwerk van snellaadstations.

FastNed is de enige Nederlandse leverancier die een deel van de tender gewonnen heeft; de overige delen van de tender zijn gewonnen door vier Zwitserse bedrijven: Gotthard Fastcharge, Groupe e, Primeo Energie en SOCAR Energy Switzerland.

Vorige maand opende Fastned het eerste snellaadstation bij Van der Valk in Duitsland