Fietsen stimuleren met I Like My Bike

dinsdag 19 april 2011
timer 2 min
Iedereen heeft een fiets, maar niet iedereen fietst. Dat kan anders! Daarom ontwikkelt XTNT samen met acht overheden I Like My Bike: een belevings- en beloningsprogramma voor de (potentiële) fietser. Het programma is gebaseerd op een meetsysteem langs fietsroutes gecombineerd met social media en applicaties op smartphones en langs de weg.
Fietsen stimuleren met I Like My Bike


Doel


Met I Like My Bike kunt u het gebruik van de fiets stimuleren, het imago van de fiets verbeteren en een buzz rondom de fiets creëren. Tevens krijgt u inzicht in fietsgebruik, de mening van de fietser en de effecten van uw marketingactiviteiten.

Hoe verhoog je het fietsgebruik?

Overheden zetten zich in om het fietsgebruik te verhogen. De vraag blijft altijd: 'Hoe dan?'. Je wil de mensen die al fietsen aangeven dat ze goed bezig zijn. Daarnaast wil je de automobilist verleiden. Maar dan moeten we zijn gedrag veranderen. XTNT is van mening dat deze gedragsverandering alleen plaatsvindt als dat 'nieuwe gedrag' ook echt leuk en aantrekkelijk is en daarnaast persoonlijke voordelen biedt. Daarom heeft XTNT 'I Like My Bike' ontwikkeld. Het speelt in op de beleving en het persoonlijke voordeel, en maakt daarmee het 'nieuwe gedrag' (namelijk fietsen) aantrekkelijk.

Samen investeren


Niet alleen XTNT gelooft in I Like My Bike. Ook de gemeenten Zwolle, Amsterdam, Haarlem, Rotterdam, Houten en Harderwijk en de regio's Utrecht en Rotterdam zijn enthousiast. We hebben daarom de handen ineen geslagen en investeren samen in de ontwikkeling van I Like My Bike. XTNT werkt I Like My Bike nu uit in een concreet implementatieplan. Hierin werken wij de functionaliteiten van het programma uit en geven wij aan hoe de implementatie van het programma in zijn werk gaat (planning, organisatie, juridische aspecten, realisatiekosten, marketing en communicatie).

Samenwerking met Fietsberaad


Het Fietsberaad heeft het afgelopen jaar het concept Fiets-en-Win ontwikkeld. Vanwege de raakvlakken tussen deze systemen is besloten samen te werken. Concreet betekent dit dat het Fietsberaad het concept Fiets-en-Win ter beschikking stelt en XTNT dit gaat uitbreiden volgens de ideeën van I Like My Bike.

In juni concreet zicht op programma


Op 23 juni organiseert XTNT een informatiebijeenkomst waar wij het programma presenteren en aangeven hoe I Like My Bike ook bij u kan worden geïmplementeerd.

Wilt u deelnemen aan deze gratis bijeenkomst? Meld u dan nu aan op

www.xtnt.nl

.



 

Terug naar overzicht nieuws >>>