Fietsenstalling onder stadhuis Nijmegen open

dinsdag 31 mei 2011
timer 2 min
Sinds kort heeft de gemeente Nijmegen een deel van de fietsenkelder onder het stadhuis op zaterdagen en koopzondagen opengesteld voor publiek. De stalling biedt ruimte aan ongeveer 170 fietsen en enkele tientallen brommers/scooters. De openstelling van de kelder geldt tot oplevering van de nieuwe, grote fietsenstalling aan Plein 1944.
Fietsenstalling onder stadhuis Nijmegen open

 

Gratis


De ingang van de tijdelijke bewaakte fietsenstalling is gelegen aan het einde van de Nieuwstraat, direct naast de trap richting Raadhuishof. Tijdens openingstijden (zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur en koopzondag van 12.00 tot 19.00 uur) is een beheerder aanwezig. Gebruik van de fietsenkelder is gratis.

Overnachtingstarief


Na sluitingstijd moet de fietsenkelder vrij worden gemaakt; op werkdagen maakt het personeel van de gemeente Nijmegen namelijk gebruik van de stalling. Fietsen die op zaterdagen en op koopzondagen om 19.00 uur nog niet zijn opgehaald, worden daarom opgeslagen in de fietsenstalling naast de Mariënburggarage. Eigenaren kunnen hun fiets daar vanaf maandag 08.00 uur komen ophalen. Zij betalen het 'overnachtingstarief' van €2,50.

Behoefte aan extra klemmen


Reden voor het openstellen van fietsenkelder voor publiek vormen de werkzaamheden op Plein 1944. Die hebben ertoe geleid dat een groot aantal fietsklemmen tijdelijk is komen te vervallen. Daardoor is de behoefte aan extra fietsklemmen in het centrum groot. Om aan die vraag tegemoet te komen, heeft de gemeente -naast de openstelling van de fietsenkelder- bijna 300 extra fietsenklemmen geplaatst op straat.

De fietsenkelder gaat weer dicht voor publiek op het moment dat de parkeergarage met fietsenstalling (met 1200 plaatsen) op Plein 1944 wordt opgeleverd, medio 2013.
 

Terug naar overzicht ParkeerNieuws >>>