Fietskoerier voorziet in 'last mile'-pakketbezorging

maandag 27 november 2017
timer 1 min
Een deel van de pakketjes van Wehkamp wordt voortaan per fiets bezorgt. Daartoe werkt het bedrijf samen met DHL en Fietskoeriers.nl. De samenwerking wordt uitgerold in twaalf steden, met de intentie om verder uit te breiden.

In deze steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Almere, Arnhem, Deventer, Hilversum, Hengelo, Eindhoven, Groningen, Tilburg en Zwolle) verzorgt Fietskoeriers.nl een deel van de pakketbezorging. Volgens Sander Bolmer van Wehkamp is pakketbezorging per fiets in de 'last mile' noodzakelijk om steden bereikbaar te houden.


Roelof Hofman van DHL Parcel ziet deze samenwerking als aanvulling op het eigen (fiets)netwerk. “En het past perfect bij onze ambitie om in 2050 volledig CO2-neutraal te werken.”

 

Algemeen directeur Marieke Snoek van Fietskoeriers.nl: “Dit laat zien dat bezorging op de fiets ‘serious business’ is. Dat zien we terug in de groei van onze totale organisatie. Wij zijn een van de oplossingen voor de ‘last mile’. Het is mooi dat we nu ook van wehkamp en DHL het vertrouwen krijgen om dit samen te doen. Niks mooiers dan lekker fietsen”.