Fietspadverlichting op zonne-energie

maandag 20 december 2010
timer 1 min
Kaal Masten BV heeft fietspadverlichting gerealiseerd door middel van een autonoom verlichtingssysteem op basis van zonne-energie en LED-technologie. Dit is uniek, omdat de openbare verlichting niet is aangesloten op het energienet.
Fietspadverlichting op zonne-energie

 

Onveilig gevoel


De gemeente Oss is erg vooruitstrevend op het gebied van duurzame energie. Kaal Masten BV kreeg de uitdagende opdracht om een fietspad, gelegen in de bossen, te verlichten met zonne-energie. Het donkere fietspad aan de Julianasingel gaf fietsers, waaronder veel schoolgaande kinderen, een zeer onveilig gevoel. Echter hoe kan een fietspad optimaal verlicht worden met zonne-energie wanneer deze overschaduwd wordt door bomen?

Autonoom verlichtingssysteem


De oplossing van Kaal Masten is een autonome verlichtingsinstallatie. Het project bestaat uit een tiental lichtmasten met LED-armaturen en een centrale mast met daarop de zonnepanelen. Middels accu's wordt de zonne-energie gedurende de dag opgeslagen. 's Avonds en 's nachts wordt de energie afgegeven aan de lichtmasten. Door de verlichting van het fietspad is de veiligheid van de fietsers 's avonds aanzienlijk bevorderd.

 
 

Terug naar overzicht producten >>>