Fietsparkeren met allure

vrijdag 17 mei 2019
timer 2 min
Amsterdam investeert flink in de historische delen van de stad om ze 'in stijl' toegankelijk te houden in de toekomst. Zo wordt de openbare ruimte vanaf het Damrak tot en met de Ferdinand Bolstraat vernieuwd onder de projectnaam 'De Rode Loper'.

Door Gerben Hofsté, Klaver Fietsparkeren.


Het doel van dit project is om ‘allure en grandeur’ terug te brengen in de stad en zo de historische entree van de stad ‘mee te nemen’ naar de toekomst. Een voorbeeld hiervan is een state-of-the-art fietsenkelder die medio vorig jaar door Van Hattem en Blankevoort is gerealiseerd tussen de Beurs van Berlage en de Bijenkorf.

 

Een brede trap met in het miden vier fietsgleuven leidt vanuit de fietsenstalling op hetBeursplein naar het Damrak.

Goede doorstroming

Deze fietsenkelder ligt op een gunstige plek in het centrum van de stad en biedt plaats aan bijna 1700 fietsen. Alle fietsen worden bewaakt door beheerders, die bovendien zorgen voor een goede doorstroming in de ruimte. 

 

De state-of-the-art fietsenstalling tussen Beurs van Berlage en Bijenkorf biedt met dubbellaagse rekken plek aan 1700 fietsen. 

Juiste uitstraling

Na onderzoek door de gemeente Amsterdam naar een passend fietsparkeersysteem in de stalling, is gekozen voor het 2ParkUp AWB fietsenreksysteem van Klaver Fietsparkeren. Dit dubbellaags fietsenrek levert zowel gebruiksgemak, veiligheid als de juiste uitstraling. Bovendien is met dit 2ParkUp-systeem een aparte sectie gecreëerd voor fietsen met afwijkende maatvoeringen door bijvoorbeeld kratten, manden of kinderzitjes.

 

Dit artikel verschijnt in Verkeer in Beeld 2, mei 2019.