Fietsroute Apeldoorn-Deventer krijgt vorm

vrijdag 17 november 2017
timer 1 min
Het Apeldoornse deel van de fietsroute tussen Apeldoorn en Deventer is op 15 november opgeleverd. Op diverse plekken in Apeldoorn zijn de afgelopen jaren diverse fietspaden verbeterd en nieuwe fietspaden aangelegd. Dit is nodig, omdat steeds meer mensen de fiets pakken.

Op de Molenstraat-Centrum is inmiddels een vrijliggend fietspad gerealiseerd. Bij de Ontvangst zijn twee rijbanen omgebouwd tot één rijbaan en zijn de kruispunten met de Veenhuizerweg en de Zonnewende aangepast. De Veenhuizerweg is opnieuw geasfalteerd, waarbij aannemer KWS het speciale asfaltmengsel KonwéCity heeft gebruikt. Dit asfalt veroorzaakt minder trillingen dan regulier asfalt en heeft een lagere rolweerstand.

Veranderend fietsgebruik

E-bike-gebruik is de laatste jaren flink gestegen, waardoor ook veel ouderen met de tweewieler op pad gaan. Door een toename aan speed-pedelec-gebruikers, e-bikers en ‘normale’ fietsers, is de verscheidenheid aan snelheden groot, wat volgens de ANWB meer ongelukken veroorzaakt. Daarom is het volgens de wielrijdersbond van essentieel belang dat voor fietsers goede wegen worden gefaciliteerd.