Filenetwerken: stilstaan is vooruitgang

vrijdag 9 juli 2010
timer 2 min
Minister Eurlings feliciteert Patricia Zebeda, oprichtster van Filenetwerken.nl, met de pilot die Rijkswaterstaat is gestart in samenwerking met Filenetwerken.nl. Filenetwerken.nl is een particulier initiatief waarbij mensen de mogelijkheid wordt geboden de files in Nederland te gebruiken om te netwerken.
Filenetwerken: stilstaan is vooruitgang


Filenetwerken.nl


Met Filenetwerken.nl wordt reistijd netwerktijd. Hoe meer mensen samen reizend kennis en kosten delen, hoe minder verlies van kostbare tijd. En hoe minder auto's op de weg. Dus goed voor filereductie en het milieu. Filenetwerken.nl wordt door Rijkswaterstaat als alternatief aangeboden tijdens de werkzaamheden die tot april 2011 zorgen voor verkeeroverlast op de A1 en A6. De pilot is 31 mei gestart en loopt tot december 2010.

Online platform


Het online platform van Filenetwerken.nl is vanaf begin dit jaar explosief gegroeid. Op het platform bieden autogebruikers een autorit aan of gaan op zoek naar een autorit. Omdat op het platform filenetwerkers een uitgebreid profiel aanmaken, maken zij al online kennis met elkaar, en kun je dus ook zoeken naar mensen die jou verder kunnen helpen op zakelijk of persoonlijk niveau. “Ons doel is te groeien tot 500.000 filenetwerkers. Hoe meer mensen gebruik van Filenetwerken.nl maken, hoe gemakkelijker een rit wordt gevonden door de deelnemers. Nu deze pilot loopt, schrijven zich elke dag nieuwe mensen in. Een groot succes dus!”, aldus Zebeda. Het ideale filenieuws volgens Patricia Zebeda is: “Vandaag op de A1 13 km file met 4 marketeers, 6 energieadviseurs, 7 grafisch vormgevers, 3 wetenschappers, 9 boekhouders en 11 art directors, …”

Terug naar overzicht nieuws >>>