Focus op de (e-)fiets bij Van der Valk Leeuwarden

donderdag 31 mei 2018
timer 3 min
“Van der Valk Hotel Leeuwarden wil het duurzaamste hotel van Nederland worden”, zegt eigenaar Martin Matser. Het hotel werd recent gebouwd volgens BREEAM excellent. Daarnaast investeerde het in kwalitatief hoogwaardige fietsvoorzieningen. De T-Hide fietsenstalling van Klaver voldeed aan de duurzaamheidseisen die het hotel stelde aan de stalling. “Bovendien heeft het bedrijf een achtergrond op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, die ons zeer aanspreekt.”

“Er is specifiek voor deze uitvoering gekozen”, zegt Matser, “omdat het aansluit bij de architectuur van het gebouw. Belangrijk, want de fietsenstalling staat zeer prominent in het zicht.” Van der Valk richt zich al jaren op hotelgasten die fietsen. Naast stalling voor meegebrachte fietsen hebben we ook veel behoefte aan stalling voor fietsen die we verhuren. Inmiddels is het aandeel e-bikes zo groot geworden dat we zeker voor de helft van de stallingsplaatsen ook laadpunten nodig hebben. We vinden het heel mooi hoe deze voorziening in het ontwerp is verwerkt.” 

Voorbeeld

Matser wil niet spreken van een nieuwe fietstrend binnen het Van der Valkconcern, maar ‘een goed voorbeeld doet goed volgen’, zo weet hij. Dat is binnen onze familie zeker het geval, dus wie weet. Voor de vestiging in Haarlem, waar de verhuur en het bezoek per fiets momenteel exploderen, kijken we ook naar uitbreiding van een hoogwaardige fietsenstalling. De locatie in de Randstad stelt echter andere eisen aan de fietsenstalling, met name op het punt van afsluitbaarheid en diefstalpreventie.” 

Fietsparkeren op maat

Klaver Fietsparkeren werd gevraagd een passende fietsparkeervoorziening te realiseren op het terrein in Leeuwarden“We worden vaak uitgenodigd om mee te denken over het parkeren van fietsen bij allerlei organisaties”, aldus accountmanager Gerben Hofsté. “En we gaan verder dan alleen het leveren van een fietsenrek.” Passend bleek niet alleen een stalling aan de voorkant van het gebouw, maar ook een nog te bouwen overkapping aan de achterkant van het hotel 


Naast de moderne vormgeving van de T-Hide overkappinghebben we onze Krait fietsenrekken met voorvorkondersteuning aangeboden. Dit voorkomt een slag in het wiel. Bovendien is een groot aantal fietsenrekken voorzien van oplaadmodules voor e-bikes. Verder zijn de T-Hide overkappingen voorzien van ledverlichting geïntegreerd in de staanders”, aldus Hofsté. 

Meer informatie

Voor meer informatie over overdekte fietsparkeervoorzieningen of fietsenrekken voor elektrische fietsen: www.klaverfietsparkeren.nl

Dit artikel afkomstig uit Verkeer in Beeld 2/2018.