Gebruik ov-fiets in Brabant flink toegenomen

maandag 7 oktober 2019
timer 1 min
Het gebruik van ov-fietsen is in Noord-Brabant met bijna vijftig procent toegenomen in slechts een jaar tijd. In 2018 werd in Noord-Brabant 450.000 keer een ov-fiets verhuurd, in 2017 was dat nog 308.000 keer.

De provincie Noord-Brabant heeft bijgedragen aan het beschikbaar zijn van ov-fietsen op ook de kleinere stations en busstations. Dit heeft geresulteerd in een significante toename van het gebruik van ov-fietsen. De stijging is over de gehele linie 46 procent, maar op de kleinere stations zelfs 57 procent. Op de kleinere stations Ravenstein, Breda-Prinsenbeek, Geldrop, Helmond Brouwhuis, Tilburg Reeshof e nbij het busstations Tol Wes is het gebruik van ov-fietsen zelfs verdubbeld. 

Provincie

De provincie Noord-Brabant wil dat er op elk treinstation in de provincie ov-fietsen beschikbaar zijn. Daarom is er financieel bijgedragen aan het aanleggen van ov-fietsvoorzieningen op eenentwintig locaties. Behalve de kleinere treinstations waren dat ook de vier busstations in Uden, Veghel, Waalwijk en Tol West in Sleeuwijk.