Geïntegreerde besturingsystemen

donderdag 4 november 2010
timer 2 min
Geïntegreerde toegang- en besturingsystemen Nedap Stadstoegang levert geïntegreerde toegang- en besturingsystemen voor stadsafsluitingen, kenteken camerasystemen voor milieuzones en reistijdvoorspelling plus toegangsystemen en vrije plaats telsystemen voor parkeergarages en bedrijventerreinen.
Geïntegreerde besturingsystemen


Reistijdpanelen


Op de ringweg van de stad geven reistijdpanelen boven of naast de weg al aan hoe lang het gaat duren om in de stad te komen op basis van reistijdmeting met kentekencamera's en het managementsysteem. Via het parkeergeleidingsysteem wordt aangegeven waar nog geparkeerd kan worden in de buurt van het doel, op basis van vrije plaats telsystemen.

Kentekencamera's


De kentekencamera's -met een selectiesysteem van Nedap- beoordelen of het voertuig in de milieuzone mag komen of niet. Is dat niet het geval, dan wordt de overtreding direct geregistreerd en verstuurd zonder dat de privacy van andere weggebruikers geschonden wordt. Aangekomen bij de parkeerlocatie worden abonnementhouders automatisch binnengelaten via (OV)paslezers, transponderlezers of kenteken herkenning. Ook de “ongekende” bezoekers en straatvergunninghouders kunnen zo gebruik maken van parkeergarages. Openbare garages, bewonergarages en bedrijfsparkeervoorzieningen kunnen zo in samenhang optimaal benut worden.

Toegang- en besturingsysteem


Wil iemand een met beweegbare palen afgesloten binnenstad in, dan kan dat veilig en automatisch via de centraal gemanaged toegang- en besturingssystemen van Nedap. De toegang wordt verkregen via een ontheffing op basis van toegangspas, transponder of kenteken. Met alle doelgroepen zoals bewoners, winkeliers, bevoorrading, nood- en hulpdiensten en taxi's kan rekening gehouden worden door op maat toegang te geven, terwijl de binnenstad toch een prettig en autoluw winkelgebied blijft.

Combinatie van producten


Al deze functies voor de binnenstad worden mogelijk gemaakt door een combinatie van verschillende Nedap producten zoals de Vehicle Management Controller (VMC), identificatiesystemen zoals transponderlezers (TRANSIT), kenteken camera's (VEGA) of paslezers (ConveX), samen met draadloze sensoren voor het detecteren van vrije parkeerplaatsen (SENSIT) en uiteraard het centrale management systeem (AEOS).

U vindt Nedap Avi op standnummer 2.088 van Verkeer & Mobiliteit 2010

Terug naar Homepage V&M 2010 >>>