Gemeente Houten gastheer Nationaal Fietscongres

woensdag 5 juni 2019
timer 2 min
in 2008 én tien jaar later, in 2018, mocht Houten zich Beste Fietsstad noemen. In 2019 is Houten gastheer van het Nationaal Fietscongres, ondersteund door de provincie Utrecht.

Houten kiest al jaren bij de stedenbouwkundige inrichting duidelijk voor de fiets. Houten is een schoolvoorbeeld van fietsdenken, op de fiets zijn alle bestemmingen vlot en veilig bereikbaar, via de kortste route, zonder conflicten met autoverkeer. En als de fiets en auto elkaar tegenkomen heeft de fietser voorrang.


Binnen Houten kan je jezelf – door de stedenbouwkundige inrichting - sneller per fiets dan per auto verplaatsen. In 2008 won Houten voor het eerst de titel van Beste Fietsstad. Sindsdien heeft de gemeente niet stilgezeten. Bij station Houten werd een innovatief Fietstransferium gebouwd waar fietsers naadloos kunnen overstappen op de trein, en bij de bouw van uitbreidingswijk Houten-Zuid heeft de gemeente opnieuw gekozen voor een fietsvriendelijk verkeersmodel. Uiteindelijk zorgde dit alles ervoor dat Houten in 2018 weer de Beste Fietsstad titel won.

Fiets dient meerdere doelen

Ook de komende jaren gaat de gemeente Houten fietsen aantrekkelijker maken door in de infrastructuur prioriteit te geven aan de fietser. Daarnaast wil Houten middels het Nationaal Fietscongres ook meer aandacht creëren voor het belang van duurzame en gezonde vervoersmiddelen als de fiets. Het thema voor 2019 is daarom VERBINDEN.

Aanmelden

Komt u ook naar het Nationaal Fietscongres, 20 juni in Houten? Aanmelden kan hier