Gemeente wil garage bij Amsterdam Centraal kopen

woensdag 14 maart 2018
timer 1 min
De gemeente Amsterdam wil de parkeergarage bij treinstation Amsterdam Centraal kopen van parkeerdienstverlener P1. Beide partijen zijn daarover met elkaar in gesprek. De parkeergarage ligt midden in dit Entreegebied en kan bij verwerving meegenomen worden in de herinrichting van het gebied.

De parkeergarage telt 400 plaatsen. Nu parkeren daar nog voornamelijk dagjesmensen, toeristen en forenzen. Door de garage over te kopen, wil de gemeente daar een einde aan maken. Als de parkeergarage toegankelijk wordt voor vergunninghouders, kan in de omliggende straten ruimte op straat vrijgemaakt worden voor fietsers en voetgangers.

De Entree

Door de herinrichting van het Entreegebied, de Nieuwezijds Voorburgwal, de Paleisstraat en de Raadhuisstraat/Rozengracht verbeterd de openbare ruimte en worden vervoersstromen ontvlochten.


Dat verbetert de doorstroming en daardoor kunnen voetgangers en fietsers straks van het IJ naar het centrum en terug, zonder snelverkeer te hoeven kruisen. “Om de stad aantrekkelijk en bereikbaar te houden, wil de gemeente in de binnenstad zo veel mogelijk ruimte geven aan voetgangers, fietsers en het OV”, vertelde Ilonka Ruiter, woordvoerder voor project De Entree, begin 2017 in Verkeer in Beeld.

Lees ook: Dit wordt de nieuwe entree van Amsterdam