Gevolgen brand parkeergarage Appelaar

dinsdag 29 maart 2011
timer 2 min
De gevolgen van de brand die eind oktober woedde in de ondergrondse parkeergarage Appelaar in Haarlem zijn groot. Daphne Sijmonsbergen van de gemeente Haarlem spreekt van een 'aderlating voor de stad'.
Gevolgen brand parkeergarage Appelaar

 


Gesloten


De Appelaar blijft voorlopig nog gesloten. De sanering is in volle gang. Het uitvoeringsplan moet nog gemaakt worden en daarom is het ook nog niet duidelijk wanneer de garage weer opengesteld kan worden voor het publiek. Men hoopt voor de zomer (een deel van) de garage weer te kunnen openen.
Het ontstane tekort aan parkeerplaatsen wordt opgevangen door de net geopende garage Raaks en de Cronjé garage achter het station. De gemeente doet er alles aan om deze garages bekendheid te geven zodat de bezoekers van de binnenstad naar Haarlem blijven komen en de juiste weg weten te vinden. Een pendelbus (in samenwerking met Connexxion) vervoert de parkeerders van de Cronjé-garage naar de binnenstad. En het dynamische parkeerroute informatiesysteem verwijst automobilisten onder meer naar de Raaks-garage welke op loopafstand van het stadscentrum is gelegen.

Twee ton per maand


De gemeente Haarlem schat in dat het per maand € 200.000 aan inkomsten misloopt. Een grote kostenpost waarvan nog niet duidelijk is hoe die gedekt moet gaan worden. De sluiting van de garage is een ook een grote strop voor de horeca, de winkeliers en de culturele instelling in Haarlem. Zij lopen duizenden euro's en vele bezoekers mis. De ondernemers zien graag dat in ieder geval de weg die boven de ondergrondse garage loopt weer opengesteld wordt voor het verkeer. Omdat de garage trillingsvrij moet zijn, is dit niet mogelijk. Al met al, stelt Sijmonsbergen, zijn de gevolgen van de brand een aderlating voor de stad.


Terug naar overzicht nieuws >>>