Green Caravan introduceert eerste fossielvrije oplaadhub voor elektrische auto's

dinsdag 6 september 2022

Green Caravan introduceert samen met Mobility Lab de eerste oplaadhub voor elektrische auto's en vrachtwagens die geen koppeling heeft met het elektriciteitsnet. De stroom wordt volledig uit zonne-energie en biomassa gewonnen. 

De hub haalt de stroom in eerste instantie uit zonnepanelen. Als die niet genoeg stroom leveren, schakelt de hub over op biogas uit de riolering. De hub is niet aangesloten op het elektriciteitsnet. Op die manier kan Green Caravan garanderen dat de stroom niet uit fossiele bronnen afkomstig is. 

Green Caravan richt zich op het volledig fossielvrij opladen van elektrische voertuigen. Het bedrijf is in 2021 opgericht en biedt al 'smart charging'-diensten aan, zoals een laadpas die de CO2-uitstoot van oplaadsessies bijhoudt en op basis daarvan advies geeft aan de gebruiker over de beste momenten om op te laden. 

De hub kan dagelijks 35 auto's of 7 vrachtwagens opladen. Na de eerste hub moeten er nog voor eind 2024 nog vijf hubs erealiseerd worden. Om de hub te realiseren werkt Green Caravan samen met Mobility Lab. Bedrijven en particulieren kunnen via Eyevestor ook zelf investeren in de start-up.